Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Muž v Brezovičke hrozil v krčme a strieľal na ulici!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SABINOV - Policajti počas noci zasahovali proti ďalšiemu mužovi, ktorý strieľal na ulici. Pod vplyvom alkoholu vystrelil niekoľko rán v obci Brezovička v okrese Sabinov na východe Slovenska. Informovala o tom krajská hovorkyňa polície Magdaléna Fečová.

Na rozdiel od tragickej udalosti z konca augusta, keď 48-ročný Ľubomír Harman v bratislavskej Devínskej Novej Vsi usmrtil sedem ľudí, vo východoslovenskej obci muž nikoho nezranil.
    
"Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody až na 2 roky,"
priblížila hovorkyňa možný postih pre výtržníka. Polícia prípad vyšetruje ako "prečin násilia proti skupine obyvateľov a proti jednotlivcovi".
    
Strelec sa údajne v utorok večer vyhrážal v miestnom pohostinstve, že usmrtí tamojších návštevníkov. Neskôr sa snažil vyprovokovať roztržku na ulici pri miestnej autobusovej zastávke a keď neuspel, vyhlásil, že si ide domov vziať pištoľ. Po 23:00 počula výstrely a videla muža so zbraňou v ruke miestna obyvateľka a zavolala políciu. Policajti strelca zadržali v jeho dome, zasahovali proti nemu aj členovia pohotovostného policajného útvaru, takzvaní kukláči.
    
Muža prešetrovala podľa Fečovej polícia už aj v minulosti, na držbu zbrane nemal povolenie.
    
Tento týždeň sa strieľalo aj v Prievidzi, keď niekto nasmeroval viacero rán do okna prázdneho bytu v štvrti, kde žijú sociálne slabší obyvatelia. Minulý týždeň zase ohrozoval streľbou ľudí podnapitý muž v Dunajskej Lužnej neďaleko Bratislavy. Tieto prípady sa stali len krátko po tom, ako v Devínskej Novej Vsi Harman najprv zastrelil päť ľudí v byte panelového domu a neskôr po streľbe v uliciach zomreli ďalší dvaja a 15 utrpelo zranenia. Po zásahu polície sa usmrtil aj strelec.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu