Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hladovkár je pred úradom vlády už 18. deň!

Milan Tomkuliak Zobraziť galériu (2)
Milan Tomkuliak

BRATISLAVA - Hladuje pred úradom vlády a domáha sa svojich práv! Milan Tomkuliak sa nevzdáva napriek tomu, že sa ho polícia údajne pokúšala z bratislavského Námestia Slobody vyhodiť, ani po ťažkostiach s koncentráciou, ktoré pociťoval po dlhých dňoch hladovky.

Bývalý vysoký štátny úradník ministerstva zdravotníctva, tvrdí, že ho protiprávne prepustili z práce a nevyplatili mu mzdu za tri roky.

Pred budovou úradu vlády sa pokúšal megafónom osloviť štátnych predstaviteľov. "Vyzýval som premiérku Radičovú a ostatných členov vlády k dodržiavaniu princípu právneho štátu," povedal pre Topky.sk Tomkuliak. "Reakcia však nebola žiadna."

Tvrdí, že zažil aj pokus vyštvať ho spred úradu vlády. "Na deň ústavy, 1. septembra, bola zneužitá polícia. Nasadili ju v počte asi 20 mužov, obstúpili ma a vyzývali ma odísť." Je však vďačný mestským policajtom, ktorí so štátnou políciou odmietli spolupracovať a neodtiahli mu auto, kde si počas dažďov suší veci.

S Tomkuliakom, bývalým sekčným šéfom MZ, ministerstvo rozviazalo pracovný pomer prvýkrát v roku 2003, údajne po tom, ako podal výpoveď. To však bývalý úradník odmieta, tvrdí, že ju nepodal. Po sťažnostiach a súdoch sa svojej pozície ujal opäť v roku 2007, po jedinom dni ho však údajne prepustili.

Peniaze, ktoré nepoberal v rokoch 2004 až 2007, stále nedostal. Súčasný minister zdravotníctva Ivan Uhliarik sa s Tomkuliakom stretol až vo štvrtok. "Dva týždne o mňa ani nezavadili. Minister napokon včera prišiel a sľuboval nápravu celej situácie." Neskôr však od neho dostal "vágny, nejasný list." Uhliarik mu v ňom údajne sľubuje vyplatiť len časť peňazí.

Nové vedenie ministerstva zdravotníctva je s Milanom Tomkuliakom neustále v kontakte a prijal ho aj minister Uhliarik, vyjadrila sa hovorkyňa rezortu Katarína Zollerová.

Podľa nej síce "najvyšší súd rozsudok vyhlásil, ale až doručenie rozsudku je nevyhnutným predpokladom jeho účinnosti a najmä toho, aby mohol nadobudnúť právoplatnosť." Preto ihneď potom, ako k nim bude rozudok doručený, ministerstvo "bude postupovať v zmysle rozhodnutia najvyššieho súdu."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu