Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Bývalý vysoký úradník MZ drží hladovku pred úradom vlády!

Hladujúci Milan Tomkuliak
Hladujúci Milan Tomkuliak

BRATISLAVA - Som pripravený byť tu do úplného konca, vyhlásil pre topky.sk Milan Tomkuliak, ktorý už dva týždne drží hladovku pred úradom vlády. Tvrdí, že ho protiprávne zbavili pozície sekčného šéfa ministerstva zdravotníctva a viac ako tri roky mu nevyplácali mzdu! Napriek údajnému právoplatnému rozhodnutiu Najvyššieho súdu sa stále nedočkal ani peňazí, ani pracovného miesta.

"Siedmy deň hladovky som mal krízu," priznáva bývalý štátny úradník, ktorý si 27. augusta pred úradom vlády na bratislavskom Námestí Slobody rozložil stan a odvtedy neprijíma potravu. "Ale som z Oravy, často poľujem v prírode. Vydržím." Ak bude treba, až do "úplného konca."

Pri stane rozprestrel transparent, ktorý kritizuje ministra zdravotníctva a úroveň demokracie na Slovensku. "Opakovane som v tejto veci vyhral súd. Najvyšší súd právoplatne rozhodol, že som úradník, ale do dnešného dňa mi zadržiavajú peniaze."

S Tomkuliakom ministerstvo rozviazalo pracovný pomer prvýkrát v roku 2003, údajne po tom, ako podal výpoveď. To však bývalý úradník odmieta, tvrdí, že ju nepodal. Po sťažnostiach a súdoch sa svojej pozície ujal opäť v roku 2007, po jedinom dni ho však údajne prepustili!

Peniaze, ktoré nepoberal v rokoch 2003 až 2007, stále nedostal. Súčasný minister zdravotníctva Ivan Uhliarik sa s Tomkuliakom stretol až vo štvrtok. "Dva týždne o mňa ani nezavadili. Minister napokon včera prišiel a sľuboval nápravu celej situácie. Večer som však od neho dostal vágny, nejasný list," hovorí Tomkuliak. Uhliarik mu v ňom údajne sľubuje vyplatiť len časť peňazí.

Hovorkyňa Katarína Zollerová prisľúbila reakciu ministerstva zdravotníctva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu