Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Most-Híd stiahol svoju nominantku z Trnavskej teplárenskej

Člen predsedníctva Mostu-Híd Gábor Gál
Člen predsedníctva Mostu-Híd Gábor Gál (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vláda strana Most-Híd stiahne nomináciu Ruženy Lovásovej na post predsedníčky predstavenstva a riaditeľky štátnej Trnavskej teplárenskej. Informovala o tom jej hovorkyňa Nora Czuczorová.

Strana tak reagovala na dnešné vydanie denníka Sme, ktorý napísal, že Lovasová pôsobila počas vládnutia predchádzajúceho kabinetu Roberta Fica (Smer-SD) v čele Bratislavskej teplárenskej (BAT) a podpísala vraj spornú darovaciu zmluvu na asi 3300 eur pre plastického chirurga v Brne.

"Ľutujeme, že sme nevenovali pozornosť jej predošlému pôsobeniu a okamžite sťahujeme nomináciu pani Lovásovej do funkcie," uviedol v tlačovej správe člen predsedníctva Mosta-Híd Gábor Gál. Strana vraj pri výbere Lovásovej zohľadňovala jej odbornosť, pričom minulosť svojich nominantov "nelustruje". Lovasová bola od jesene 2006 podpredsedníčkou predstavenstva BAT, kde zastávala aj pozíciu finančnej riaditeľky.

Bratislavská teplárenská podľa Sme zrealizovala jeden z najväčších predajov počas vládnutia Ficovho kabinetu, keď odstúpila za zhruba 33,2 milióna eur (asi miliarda Sk) lukratívny pozemok v centre Bratislavy finančnej skupine Penta. Peniaze si potom štátom kontrolovaný podnik vraj uložil na rok v J&T Banke. Štát z predaja podľa Sme dostal iba polovicu v dividendách, zvyšok údajne BAT navrhla investovať do svojich zariadení.

Manžel Lovasovej Štefan pôsobil v minulosti v predstavenstve Slovenskej elektrizačnej prenosovej sústavy (SEPS). Tento týždeň bol v rámci výmeny vedenia spoločnosti z funkcie odvolaný. Nové vedenie Fondu národného majetku, ktorý je jediným akcionárom SEPS-u, sa ho však údajne snažilo dostať späť do firmy.

Denník Sme upozornil aj na skoršie vyjadrenie predsedu najsilnejšej koaličnej strany SDKÚ-DS a expremiéra Mikuláša Dzurindu, ktorý ešte pred júnovými voľbami hovoril o prepojení strán Most-Híd a Smer-SD.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu