Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Primátor na úteku vymenoval svojho zástupcu

Ladislav Dubovský
Ladislav Dubovský

BRATISLAVA - Primátor Tornale Ladislav Dubovský vymenoval svojho zástupcu napriek tomu, že je na úteku pred políciou. List s menovacím dekrétom prišiel poštou prednostovi mestského úradu, zástupcom primátora sa stal mestský poslanec Gyula Mészáros. Na svojej internetovej stránke to dnes napísal regionálny denník Korzár.

Dubovský je stíhaný za porušovanie povinností pri správe cudzieho majetku, súd na neho vydal zatykač po tom, čo utiekol policajtom pri prevoze na výsluch.

Prednosta tornaľského úradu Ján Marcinek tvrdil, že menovanie do funkcie je platné. "Zákon hovorí, že do 60 dní od zloženia sľubu si primátor môže zvoliť svojho zástupcu," citoval ho Korzár. Dubovského si Tornaľčania zvolili do funkcie v doplňovacích voľbách v máji, do úradu nastúpil koncom júna.

"Ja som bol v dobrom kontakte s primátorom do poslednej chvíle. On veril mne a ja jemu. Teraz potrebuje pomoc a zástupca je pomocná ruka," reagoval na svoje vymenovanie Mészáros. Mesto na juhu stredného Slovenska dlhodobo zápasí s finančnými problémami. Pre nedostatok peňazí už po tretí raz hospodári v ozdravnom režime.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu