Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Primátor Tornale Dubovský už mesiac uniká polícii

Ladislav Dubovský
Ladislav Dubovský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/TORNAĽA – Už mesiac policajti neúspešne pátrajú po primátorovi Tornale Ladislavovi Dubovskom. Ten 13. júla neprišiel na výsluch a hliadke, ktorá ho mala priviesť, ušiel.

Mesto zatiaľ funguje aj bez prítomnosti svojho najvyššieho predstaviteľa. Časť kompetencií má v rukách prednosta mestského úradu Ján Marcinek. Ako uviedol, na úrad bolo v závere júla poštou doručené splnomocnenie s Dubovského podpisom. Vďaka tomu mohol Marcinek podpísať aj výplaty pre 22 zamestnancov mestského kultúrneho strediska, základnej umeleckej školy a Centra voľného času v Tornali. Podľa Marcineka pravosť primátorovho podpisu na splnomocnení nikto neskúmal.

Primátor nestihol podpísať ani uznesenie o odvolaní hlavného kontrolóra mesta Mikuláša Cmoríka, ktoré poslanci na návrh Dubovského schválili na júnovom zasadnutí. “Nebolo mi doručené žiadne platné uznesenie o mojom odvolaní. Ani neviem o tom, že by bolo takéto uznesenie podpísané,” uviedol Cmorík, ktorý tak naďalej zastáva svoju funkciu. Mesto je podľa jeho slov stále v ozdravnom režime. “Kým nepríde nejaká finančná injekcia formou úveru alebo predaja nadbytočného majetku,” dodal kontrolór.

Primátor Tornale sa nedostavil ani na súd. Pojednávanie pre trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa, ktoré sa malo uskutočniť v pondelok 9. augusta, Okresný súd v Revúcej odročil na neurčito. “Obžalovaný Ladislav D. sa na hlavné pojednávanie nedostavil,” potvrdila hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Spurná.

Ako dodala, od obžalovaného sa nevrátila doručenka o prevzatí predvolania. Podľa jej slov teda nie je zrejmé, či ignoroval predvolanie alebo či sa mu ho jednoducho nepodarilo doručiť pre pobyt na inej ako súdu známej adrese. Súd rozhodne o tom, či bude obžalovaného predvolávať opäť cestou polície alebo sa vyčká na jeho zatknutie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu