Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Hľadaný primátor Tornale zavolal do maďarského rádia

Ladislav Dubovský
Ladislav Dubovský (Zdroj: SITA)

RIMAVSKÁ SOBOTA - Primátor Tornale, po ktorom je druhý mesiac vyhlásené celoštátne pátranie, dnes predpoludním zavolal do maďarského Rádia Neo FM.

"Ja nie som na úteku. Nie som niekde ďaleko, onedlho s touto vecou vyjdem na verejnosť,“ povedal Dubovský, ktorý volal z telefónu svojho známeho. Podľa jeho slov bol prekvapený, keď počul, čo sa okolo neho deje. "Hľadajú ma 50 dní, nenašli ma, vy (rádio) ste prví, čo o mne počujete. Ďakujem všetkým, ktorí sa o mňa báli," hovorí Dubovský. „Tí, čo bývajú v Tornali a poznajú ma, sa len smejú na tom, že ma podozrievajú zo zneužitia verejných prostriedkov," dodáva Dubovský v niekoľkominútovom rozhovore pre Rádio Neo FM.

Polícia po Ladislavovi Dubovskom začala pátrať po tom, ako sa v utorok 13. júla nedostavil pred vyšetrovateľa a policajnej hliadke, ktorá ho mala predviesť, ušiel. Následne telefonicky oznámil, že je služobne odcestovaný. Ako potvrdil okresný riaditeľ Policajného zboru v Revúcej Branislav Valaštek, o telefonáte do rádia počuje prvýkrát. „Budeme to preverovať,“ povedal.

Na Ladislava D. je vydaný zatýkací príkaz. Neprávoplatne je uznaný vinným za zneužitie právomoci verejného činiteľa a obžalovaný z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu