Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zdravotný stav väčšiny zranených po masakre sa lepší

Miesto streľby v Devínskej Novej Vsi
Miesto streľby v Devínskej Novej Vsi (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zdravotný stav väčšiny zranených počas pondelňajšej streľby v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves sa zlepšil. Výnimkou je ťažko poranený Čech, ktorý naďalej leží v umelom spánku.

Dnes o tom informovala hovorkyňa bratislavskej univerzitnej nemocnice Rút Geržová. Strelec zabil samopalom sedem ľudí, zranil ďalších 15 a nakoniec zbraň obrátil proti sebe.

"Jeho zdravotný stav je stále veľmi vážny, žiadne zlepšenie tam nenastalo," opísala Geržová stav muža z ostravského regiónu. Tridsaťtriročný Čech podľa informácií na Slovensku pracoval. V Devínskej Novej Vsi mal vraj prechodné bydlisko. V zariadeniach, ktoré patria pod Univerzitnú nemocnicu Bratislava, leží spolu deväť pacientov. Geržová nevylúčila, že niektorých z nich v priebehu dňa prepustia. Jeden muž leží aj vo vojenskej nemocnici Svätého Michala a jedna žena vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Milosrdní bratia.

"Je hospitalizovaná a jej stav sa nezhoršuje," povedal riaditeľ nemocnice Milosrdných bratov Michal Tinák. Tridsaťročná žena v utorok z nemocnice po vyšetrení odišla, neskôr sa však vrátila späť. Stav muža, ktorý leží v nemocnici Svätého Michala s priestrelom ramena, je stabilizovaný, lekári ho však ešte stále nechávajú v nemocnici na pozorovaní.

Motív strelca, ktorý mal zbraň v legálnej držbe, zatiaľ nie je známy. Šesť obetí tragédie patrilo do jednej rodiny, ktorej časť sa údajne hlásila k rómskej menšine; rasový motív útoku sa však doteraz nepotvrdil. Po tragédii, pre ktorú je dnes v krajine štátny smútok, sa majú sprísniť pravidlá držania zbraní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu