Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Slovensko dnes smúti za obeťami masakry

Obyvatelia Devínskej Novej Vsi si uctili obete streľby Zobraziť galériu (3)
Obyvatelia Devínskej Novej Vsi si uctili obete streľby

BRATISLAVA - Na Slovensku sa dnes ráno začal štátny smútok za obete pondelkovej masakry, pri ktorej muž (48) zastrelil samopalom sedem ľudí a zranil ďalších 15 osôb. Vlajky sú spustené na pol žrde.

Smútok sa začal o 8:00, potrvá do 18:00. Okrem spustených vlajok sa nesmú prevádzkovať hazardné hry, verejnoprávna Slovenská televízia zase z programu stiahla zábavné relácie.

Motív najväčšej tragédie svojho druhu v novodobých dejinách krajiny nie je známy; špekulovalo sa o susedských sporoch. Strelec na sídlisku v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves najskôr zavraždil šesť členov jednej rodiny. Denník Sme dnes napísal, že rodina nebola čisto rómska, ako doteraz informovali médiá. Siedmou obeťou následnej streľby na ulici sa stala žena (52). Muž sa dostal do prestrelky s policajtmi a zbraň obrátil proti sebe.

Štátny smútok tento rok krajina vyhlásila aj po aprílovom leteckom nešťastí, pri ktorom zahynuli vysokí predstavitelia Poľska vrátane prezidenta Lecha Kaczyńského s manželkou. Vlani v lete zas vyhlásila smútok za 20 obetí výbuchu v handlovskej bani.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu