Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Radičová súcití s obeťami, podpísala kondolenčnú knihu

Iveta Radičová sa podpisuje do kondolenčnej knihy
Iveta Radičová sa podpisuje do kondolenčnej knihy

BRATISLAVA – Úrad vlády po pondelkovom masakri v Devínskej Novej Vsi pripravil pre verejnosť v hale kondolenčnú knihu, medzi prvými podpismi je v nej meno premiérky Ivety Radičovej.

„Vláda SR súcití so všetkými, ktorí prežívajú žiaľ a ktorí dnes nevinne trpia. Urobíme všetko preto, aby sme sa takto nemuseli stretávať. Vieme, ako to bolí a chceme, aby tí ktorí nevinne trpia, čím skôr opäť nabrali silu a mohli spolu s nami kráčať po našom Slovensku,“ povedala pre médiá premiérka krátko po vzdaní úcty obetiam streľby. Pritom sa ozývajú hlasy, že vzhľadom na rasový podtón a minulosť vyvraždenej rodiny by sa smútok vôbec vyhlasovať nemal. „Budeme rozlišovať stratu života podľa farby pleti? Tí nevinní ľudia, do ktorých tento páchateľ strieľal následne, sa čím previnili? Vendetta? Sicília? Ak nám prasknú nervy, to je ospravedlnenie vraždenia?“ zareagovala na tieto hlasy Radičová a v mene celej vlády ubezpečila, že sa budú zasadzovať o dôsledné vyšetrenie udalosti.

„Dnes máme významný sviatok. Deň ústavy a napriek žiaľu, ktorý prežívame, Deň ústavy znamená veľmi dôležitý nielen deň ale moment vo vývoji Slovenskej republiky,“ vysvetlila Radičová rozhodnutie určiť ako deň štátneho smútku štvrtok.

Spolu s Radičovou sa do kondolenčnej knihy prišlo podpísať aj niekoľko členov jej kabinetu – šéfka rezortu spravodlivosti Lucia Žitňanská, minister financií Ivan Mikloš, minister vnútra Daniel Lipšic, minister dopravy Ján Figeľ, minister práce Jozef Mihál, minister hospodárstva Juraj Miškov, minister zdravotníctva Ivan Uhliarik a štátny tajomník rezortu obrany Róbert Ondrejcsák.

Pôvodne sa dnes mali po Úrade vlády SR pohybovať davy šťastných ľudí na Dni otvorených dverí. Po masakri, ktorý si vyžiadal životy ôsmich ľudí, sa rozhodli zrušiť ho. Zároveň na štvrtok vláda vyhlásila štátny smútok.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu