Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Devínska N. Ves deň po: Dážď, obavy a polícia

Sviečky a odkaz pre obete a vraha
Sviečky a odkaz pre obete a vraha

BRATISLAVA - Do pochmúrneho, upršaného rána sa dnes zobudila bratislavská Devínska Nová Ves. Pri hypermarkete niekoľko desiatok metrov od miesta, kde sa včera zabil šialený strelec, dohárali sviečky. "Za všetky obete a zranených okrem vraha," znie odkaz pri kahancoch na jednom z lístkov.

Dom na ulici Pavla Horova, kde pred 24 hodinami ležalo telo útočníka (48), ohradili páskou a strážila ho dvojica policajtov. Doprava v mestskej časti bola opäť paralyzovaná, dôvodom mala byť údajná bomba pod autom zaparkovaným na hlavnej ulici. Nakoniec v nej mali nájsť reklamné rádio.

Bomba sa stala aj hlavnou témou väčšiny prizerajúcich sa obyvateľov Devínskej Novej Vsi. Ľudia boli zväčša vystrašení a nahnevaní. "Preboha, výbušnina?," obracala sa pri pohľade na prichádzajúcich pyrotechnikov neveriacky staršia žena na svoju známu. "Poďme radšej odtiaľto preč," ťahala ju druhá od ohradenej zóny.

"Čo sa deje?," kričal niekto z okna na hliadkujúceho policajta. Ten len mlčky pokrútil hlavou.

Iní sa sťažovali, že im celá situácia skomplikovala život. "Chcel som si včera kúpiť obyčajné diabolky do vzduchovky," ponosoval sa päťdesiatnik. "To by ste neverili, akú tortúru som musel podstúpiť, kým mi ich predali. Musel som ukazať predavačovi občiansky preukaz ako nejaký sopliak," rozohňoval sa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu