Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

V štátnych Lesoch odvolali 5 riaditeľov, ďalší by mali nasledovať

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA - V štátnom podniku Lesy SR, ktorý obhospodaruje takmer polovicu lesov na Slovensku, pokračuje po nástupe nového riaditeľa Igora Viszlaia výmena členov vedenia. O miesto prišlo päť z celkovo 26 riaditeľov lesných závodov, ďalšie odvolávania súčasné vedenie pripravuje.

Dôvodom boli najmä porušenia predpisov alebo neschopnosť riadiť, povedal dnes novinárom Viszlai. Nových riaditeľov lesných podnikov majú vo Vranove nad Topľou, Sobranciach, Smoleniciach, Prievidzi a Kriváni. Najvážnejšia bola podľa Viszlaia situácia v Sobranciach. "Tu sme navrhli aj odobratie osvedčenia odbornému lesnému hospodárovi," povedal Viszlai.

Vizslai, ktorého dočasne riadením Lesov SR poveril minister pôdohospodárstva Zsolt Simon (Most-Híd) v júli, dal hneď po svojom nástupe urobiť inventúru platných zmlúv a všetky nové zmluvy sám schvaľuje. Bývalé vedenie podniku podľa neho podpísalo viacero pre lesy nevýhodných dokumentov.

"Niektoré zmluvy na dodávku dreva boli podpísané až do roku 2020," tvrdil Viszlai. Podnik pritom na štvrtý kvartál tohto roku nemá dostatok dreva pre všetkých záujemcov. Úspory by malo firme priniesť elektronické obstarávanie, ktoré chce zaviesť od začiatku septembra a sprehľadniť by sa mal v budúcnosti tiež predaj dreva odberateľom. Viszlai je od polovice minulého roku už štvrtým riaditeľom podniku. Pôvodné vedenie firmy na čele s Jozefom Minďášom odvolali po protestoch časti pracovníkov a petícii proti vedeniu podniku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu