Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Sulík Ficovi: Necmúľal som sa s milenkou v slipoch na letisku

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda parlamentu Richard Sulík v stredu pripomenul lídrovi Smeru-SD Robertovi Ficovi, že on sa so svojou milenkou na parkovisku viedenského letiska neobjímal.

„Čo sa týka výhrad k môjmu ponímaniu protokolu, rád by som pánovi Ficovi pripomenul, že nebol som to ja, pán Fico, kto sa so svojou milenkou v slipoch alebo čo ste to mali, objímal na viedenskom letisku. Ja som sa tam s ňou necmúľal, ja som sa iba rehotal, ako sa môže dospelý človek cmúľať v slipoch na letisku na parkovisku. Ja to skrátka nechápem,“ povedal novinárom Sulík. Reagoval tak na dnešné Ficove vyjadrenie, podľa ktorého to, čo predvádza predseda SaS a druhý najvyšší ústavný činiteľ v krajine, je výsmech Ústave SR a demokracii na Slovensku.

Sulíka zaráža, že ho chce predseda Smeru-SD odvolať pre jediné slovo, keď nereagoval rovnako zásadne na kroky bývalého predsedu parlamentu a svojho spolustraníka Pavla Pašku, ktorý svojvoľne zmenil text už schváleného zákona o sociálnom poistení. „Toto vnímam ako hrubý prešľap, len tak si predseda parlamentu zmení zákon, ktorý schválili poslanci. To pánovi Ficovi nevadilo. A ja poviem v inej súvislosti slovo ovplyvniť a už robí drámu,“ poznamenal Sulík. Predseda národnej rady v utorok pre Aktuálne.sk uviedol: "Dôležití sú pre nás okrskoví zástupcovia, tí to vedia to sčítanie ovplyvniť a tých máme 6 000, to je pre nás podstatné." Zdôraznil, že slovo ovplyvniť myslel v zmysle dohliadnuť na to, aby s výsledkami referenda nikto nemanipuloval. Na rozdiel od Smeru-SD podľa Sulíka SaS nikdy nebola v podozrení, že by kupovala hlasy rómskych spoluobčanov, ako napríklad Ficova strana vo voľbách do VÚC v Prešovskom kraji.

Predseda liberálov súhlasí, že jeho strana si referendom robila predvolebnú kampaň. „Áno, referendum nám pomohlo dostať sa do parlamentu, čím sme výraznou mierou prispeli k tomu, že skončilo obdobie rozkrádania,“ podotkol Sulík. Kampaň k referendu SaS odštartuje budúci týždeň, pripravených majú tisíc bilbordov a do všetkých schránok na Slovensku rozdistribuujú letáky. Ficovi Sulík odkázal, že jeho strana nemusí sponzorom splácať 300 miliónov korún na predražených zákazkách. „Rád by som pripomenul, že 7 miliónov na referendum je len zlomkom toho, čo ukradli sponzori, ktorým sa pán Fico zaviazal, keď zakladal stranu. Pre Slovensko by bolo oveľa lacnejšie, keby aj pán Fico pri zakladaní strany organizoval referendum,“ dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu