Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Ženy z V. Krtíša v zahraničí nútili k prostitúcii

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - Päť rokov za mrežami strávi Dušan Rác (43) z Košíc, ktorý sľuboval ženám zamestnanie v zahraničí, potom ich však donútil robiť prostitútky.

Rác ešte v rokoch 2002 a 2003 prisľúbil prácu v zahraničí piatim mladým ženám z Veľkého Krtíša. V Hamburgu, vo Viedni a v Čechách sa mali zamestnať ako upratovačky, čašníčky a barové tanečnice. Na mieste však Rácovi komplici pod hrozbami násilia prinútili mladé ženy robiť najstaršie remeslo na svete. Dievčatám sa neskôr podarilo ujsť a vrátili sa na Slovensko, kde vec oznámili polícii. Jedna z nich ešte nemala ani osemnásť rokov.

Okresný súd vo Veľkom Krtíši nemohol dlhú dobu pojednávať, pretože Rác po výsluchu v prípravnom konaní zmizol a zdržiava sa v zahraničí. Rovnako i jeho „klientky“. Súd nakoniec použil ako dôkazy výpovede z prípravného konania a uznal ho za vinného. Za obchodovanie s ľuďmi mu vymeral päť rokov nepodmienečne.

Voči verdiktu sa Rácov obhajca odvolal. Argumentoval tým, že Rác na začiatku procesu vyhlásil, že je nevinný a odvolal sa na rozporné výpovede žien. Krajský súd však nesúhlasil a potvrdil rozsudok. Predseda senátu vydá príkaz na dodanie Ráca do výkonu trestu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu