Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Búrky zasiahli okresy Svidník, Vranov, Humenné a Snina

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

PREŠOV – Búrka so silným nárazovým vetrom, ktorá sa prehnala okolo 19:00 v smere od Levoče po Prešov a zanechala za sebou množstvo prevrátených stromov, neskôr nabrala na sile a pokračovala smerom na východ.

Hasiči zasahovali v okolí Giraltoviec a Hanušoviec nad Topľou v okresoch Svidník a Vranov nad Topľou. Tu boli prevrátené stromy na cestách druhej a tretej triedy a na chvíľu zablokovali aj cestu prvej triedy v obci Lúčka.

Ako uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v Prešove Peter Kubík, hasiči mali množstvo práce aj v meste Humenné, kde vietor poškodil niekoľko striech, lámal stromy a dážď zatopil suterény domov. Na pomoc povolali aj príslušníkov záchrannej brigády z Humenného. Búrka s vetrom vyčíňali aj v okrese Snina, hasičov volali k prekážkam na ceste do Ulíča. Z dôvodu výpadku elektriny o 21:10 bol nakrátko uzavretý aj cestný tunel Branisko. Hladiny riek sa zvýšili, ale k povodniam nedošlo.

V prvej vlne vietor poškodil strechy na domoch a bytovkách v Levoči, kde vypadol tiež elektrický prúd. V Prešove k spadnutým stromom záchranári vyrážali na Sídlisko dukianskych hrdinov a na ulice gen. Svobodu, Bajkalskú, Sabinovskú, Matice Slovenskej a Klementisovu.. Podľa Kubíka k zraneniam nedošlo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu