Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Víkendové búrky ničili autá, vyvracali stromy a stĺpy

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/KOŠICE/NITRA – Desiatky výjazdov museli absolvovať hasiči v Košickom a Nitrianskom kraji, ktorí odstraňovali škody po búrkach počas víkendu. Tie po sebe zanechali zničené autá, popadané stromy, stĺpy, aj bilbordy.

Nedeľňajšia podvečerná búrka nenapáchala podľa vyjadrení košických hasičov vážnejšie škody. Pre popadané stromy v kraji mali celkom 20 výjazdov, najviac - deväť mali v okrese Trebišov. Odstraňovali pri nich najmä vyvrátené stromy. Ako informoval dôstojník operačného strediska hasičov Košice František Rusnák, v Moldave nad Bodvou zabezpečovali situáciu po strhnutí plechu z jednej bytovky.

Hasiči v Nitrianskom kraji mali počas uplynulého víkendu 63 výjazdov súvisiacich so silným vetrom a prívalovým dažďom. Odstraňovali z ciest bilbordy a stĺpy elektrického vedenia. Padnuté stromy poškodili šesť osobných áut, štyri v okrese Komárno a dve v Nových Zámkoch. Podľa informácii nitrianskeho krajského hovorcu hasičov Viliama Pánskeho, odstraňovať museli aj stromy, ktoré ohrozovali elektrické vedenie a tiež hasili požiar strechy v Novom Tekove, do ktorej udrel blesk.

Lokálne odčerpávali aj vodu z pivníc domov, povodeň však v Nitrianskom kraji nebola. Jedno hasičské vozidlo poslali topoľčianski hasiči na výpomoc do Prievidze.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu