Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Voda ohrozuje Nováky a Partizánske, pomáhajú vojaci

Záplavy zasiahli aj Prievidzu
Záplavy zasiahli aj Prievidzu (Zdroj: SITA)

TRENČÍN – Starostovia v okolí Novákov a Partizánskeho včera varovali obyvateľov pred veľkou vodou. Požiadali ich o to hasiči, aby ľudia nenechávali prípravy na príchod veľkej vody na poslednú chvíľu. Uviedol to hovorca trenčianskych hasičov Marián Petrík. V okolí pomáha aj hasičská technika z Myjavy a Topoľčian.

Hasiči z celého Trenčianskeho kraja naďalej zasahujú v Handlovej, Prievidzi a okolitých obciach. “Najviac zásahov máme v Prievidzi, potom v Handlovej. Väčšinou ide o odčerpávanie vody. Vytvorili sme aj akýsi poradovník. Hasiči budú v tejto činnosti pokračovať celú noc,” doplnil Petrík. Na Hornej Nitre museli doposiaľ evakuovať desiatky ľudí.

Lokálne záplavy na Hornej Nitre spôsobila včerajšia ranná búrka. Veľká voda strhla v Handlovej mosty, asfalt z ciest, poškodila autá. Voda ustupuje, v meste sú nánosy bahna, po vode ostalo množstvo vytopených pivničných priestorov. Ministerstvo vnútra eviduje jednu obeť a jednu nezvestnú osobu. Voda zaplavila viaceré obce a časť Prievidze. Rozsah a výška škôd nie je zatiaľ známa. V meste platí stav ohrozenia.

Na zásah proti možnej prívalovej vlne bolo vyslaných 15 vojakov z Topoľčian do Partizánskeho. Úlohou vojakov je plniť, nosiť a ukladať vrecia s pieskom pozdĺž hroziaceho potoka Handlovka. Informoval o tom hovorca ozbrojených síl SR Milan Vanga.

Pri kritickej situácii v Handlovej so ženijnými mechanizmami zasahuje 23 vojakov pri čistení toku, aby voda mohla plynulo odtekať. Na ochranu majetku občanov v Handlovej bolo nasadených aj 48 príslušníkov Vojenskej polície. Na pomoc civilným zložkám je v súvislosti s povodňami tento týždeň v pohotovosti na nasadenie viac ako 640 vojakov s takmer 60 kusmi ženijnej, prepravnej a uvoľňovacej techniky.

Postihli záplavy vaše mesto alebo obec? Boli ste pri tom a podarilo sa vám zachytiť unikátne okamihy? Pošlite nám FOTO alebo VIDEO s krátkym popisom udalosti na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu