Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Medzi Košicami a Prahou by mal premávať súkromný vlak

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Firma Wagon Service plánuje od nového roka prevádzkovať vlakovú linku medzi Košicami a Prahou. Napísal to dnes denník Sme, podľa ktorého nočný spoj je zaradený do návrhu nového cestovného poriadku. Firma v súčasnosti prenajíma vozne štátnemu dopravcovi, Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK).

"Trasa bola u správcu železničnej infraštruktúry, Železníc Slovenskej republiky, v riadnom termíne objednaná," povedal majiteľ Wagon Service Ivan Gálik. O prevádzke linky vraj rokuje s ZSSK aj Českými dráhami. Denník pripomenul, že firma má o stupeň kvalitnejšie vozne ako ZSSK. Licenciu na prevádzku železničnej dopravy získala vlani.

"Počítame s cenami na rovnakej úrovni, aké tú boli doposiaľ," povedal Gálik. Cesta medzi Prahou a Košicami vyjde podľa denníka do 40 eur. Zľavy pre študentov by dopravca poskytol v prípade, ak na ne prispeje štát. Sme poznamenalo, že na budúci rok by medzi Slovenskom a Českom mohol pribudnúť aj ďalší súkromný vlak.

O spojenie medzi Prahou a Žilinou sa vraj usiluje majiteľ firmy Student Agency Radim Jančura. Prostredníctvom jej dcérskej firmy RegioJet sa v Česku pripravuje na vstup na diaľkové trate.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu