Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Preskúmajú zmluvy z obdobia Ficovej vlády nad 500 tisíc

Róbert Fico na tlačovej besede
Róbert Fico na tlačovej besede (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvá preskúmajú výhodnosť zmlúv na dodávku tovarov či služieb z čias predchádzajúcej vlády premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a obdobia, ktoré nasledovalo po júnových parlamentných voľbách.

Dnes o tom rozhodol kabinet premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS). Súčasní predstavitelia ministerstiev už skôr vyhlásili, že viaceré uzavreté dohody sú pre štát nevýhodné. Ich predchodcovia výhrady odmietali.

Úrady by mali preveriť kontrakty s hodnotou aspoň 500.000 eur. Vláda od kontrol očakáva informácie o tom, či sú dohodnutée dodávky potrebné a aké riziká by hrozili pri zrušení zmlúv. Za nevýhodnú označil napríklad minister obrany Ľubomír Galko (SaS) zmluvu na modernizáciu vrtuľníkov, podľa ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika (KDH) zase štát prišiel o peniaze pri predaji pozemkov bratislavskou univerzitnou nemocnicou v lukratívnej časti Kramáre. Lacnejšie vraj bolo možné zaobstarať aj internetové pripojenie pre základné a stredné školy, kontrakt uzavrel bývalý minister školstva Ján Mikolaj (SNS).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu