Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Fico: Myslíte, že som taký idiot? Radičová by vilu predala

Robert Fico a Iveta Radičová
Robert Fico a Iveta Radičová

BRATISLAVA – Predsedníčka vlády Iveta Radičová by najradšej predala lukratívnu vilu, ktorú začali za minulej vlády rekonštruovať pre premiéra. „Najrozumnejšie by bolo, keby sa našiel nejaký kupec, ktorý by vrátil peniaze, investované do tohto sídla, no neviem, či sa to podarí,“ povedala Radičová novinárom.

Zmluvy na dodávky nábytku či iných artiklov pre stavbu sa vynasnaží zrušiť. „Pokiaľ bude čo len trochu možné objednávky zastaviť alebo zmeniť, tak určite k tomu pristúpime,“ konštatovala premiérka.

Bývalý premiér a šéf Smeru-SD Robert Fico odmietol, že by vedel o rekonštrukcii vily v lukratívnej časti nad Bratislavským hradom za štyri milióny eur.

Vy si myslíte, že som taký idiot, že by som si dal za sto- neviem koľko píšete miliónov korún zrekonštruovať vilu a do tej vily by som sa potom nasťahoval, pýtal sa včera Fico novinárov na margo kauzy. „Snáď mám sebareflexiu. Štvorizbový služobný byt som obýval a stále ho obývam – platím teraz zaň nájomné. To bol celý štandard, ktorý mi bol poskytnutý ako predsedovi vlády,“ uviedol. Všetko ostatné označil za výmysly.

„Je správa diplomatického zboru, ktorá nemá nič spoločné s vládou SR, nikdy žiadny dom nebol prevedený na Úrad vlády SR, nikdy nikto o tom nehovoril ani nerozhodoval,“  dodal Fico.

Podľa Radičovej je zásadné, že o vile vedel vedúci Ficovho úradu, ktorý zmluvy na dodávky podpisoval.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu