Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Za brutálne útoky na ženy a bezdomovca dostal 24 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/BRNO – Recidivista brutálne zbil dve ženy, jedna z nich útok neprežila. Bezdomovcovi, ktorý skončil so zlomeninami a krvácaním do mozgu, zachránil život len rýchly lekársky zásah.

Na ženu dokonca vytiahol kuchynský nôž a tvrdil, že jej chcel len odrezať vlasy. Namiesto toho jej však spôsobil početné poranenia na hlave. Žena v dôsledku krvácavého šoku zomrela. Súdy označili vraždu a napadnute bezdomovca za obzvlášť surový čin.

Ešte pred vraždou však brutálne zbil aj svoju družku, ktorá utrpela otras mozgu, pomliaždenia tváre, hrudníka a chrbtice a navyše jej druh odhryzol prvý článok palca na ruke. Za vraždu a dve ťažké ublíženia na zdraví si teraz odpyká 24 rokov väzenia!

Usvedčeným vrahom je Svatopluk Blažek z českých Kunovíc. Ešte pred troma rokmi mu súd vymeral spolu 24 rokov. Jeho sťažnosť proti rozsudku dnes zamietli. "Ústavný súd (...) dospel k záveru, že ústavná sťažnosť je zjavne neodôvodnená," uviedol súdu v rozhodnutí.

Už v minulosti bol Blažek viac ako desaťkrát súdne trestaný pre majetkovú aj násilnú trestnú činnosť. Recidivista si posledný z nepodmienečných trestov odpykal vo väznici s ostrahou, prepustený bol vo februári 2005.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu