Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Súd s majiteľom padnutého stanu na Pohode bude v októbri

Spadnutý stan na Pohode 2009
Spadnutý stan na Pohode 2009 (Zdroj: SITA)

TRENČÍN – Okresný súd v Trenčíne dnes vytýčil na 13. októbra pojednávanie v civilnom konaní medzi organizátormi hudobného festivalu Pohoda a majiteľmi stanu, ktorý sa vlani na festivale na trenčianskom letisku zrútil.

Pád si vyžiadal dve obete a desiatky zranených. Súd ešte v novembri minulého roka vydal platobný rozkaz, podľa ktorého mali majitelia organizátorom zaplatiť 6 639 eur a ďalších 398 eur ako náhradu trov. Ako ďalej informoval hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus, keďže spoločnosť Landauer-Weihnachtscircus GmbH podala včas odpor, bude súd vo veci rozhodovať na riadnom pojednávaní.

Spor, ktorý bude súd riešiť, je obchodnoprávny. V trestnej rovine sa vec ešte na súd nedostala. Polícia však už obvinila majiteľa stanu Jakoba B. Nemec bol obvinený zo všeobecného ohrozenia s trestnou sadzbou štyri až desať rokov. Organizátori napokon Pohodu napriek pôvodnému váhaniu zorganizovali aj tento rok. Zúčastnilo sa na nej 30-tisíc ľudí. Najväčší stan O2 Stage tento rok stavala renomovaná britská firma. Festival sa zaobišiel bez zranení.

Organizátori Pohody škodu vyčíslili ešte v auguste minulého roka. “Pred nariadením pojednávania Okresný súd Trenčín vyzval účastníkov na predloženie ďalších listinných dôkazov a vyjadrení. Zabezpečený bol znalecký posudok, ktorý vypracoval Ústav súdneho inžinierstva Žilinskej univerzity v Žiline,” doplnil k civilnému sporu Tarabus.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu