Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V pondelok Koaličná rada k programovému vyhláseniu vlády

Stanislav Janiš
Stanislav Janiš (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Strany vládnej štvorky SDKÚ-DS, SaS, KDH a Most-Híd budú v pondelok na Koaličnej rade v sídle SDKÚ-DS rokovať o Programovom vyhlásení vlády, ktoré by mal kabinet schváliť v stredu.

Podklady vyhlásenia dostali na pripomienkovanie strany koncom týždňa. „Každý poslanec môže k jednotlivým rezortným statiam napísať svoje pripomienky, skupiny spracúvajúce programové vyhlásenie ich potom zakomponujú do materiálu,“ vysvetlil predseda výboru pre hospodárstvo Stanislav Janiš (SDKÚ-DS). Definitívnu podobu vládneho programu potom odsúhlasí Koaličná rada.

Koaličné subjekty odmietli bližšie konkretizovať výhrady a priority, ktoré majú k programovému vyhláseniu. „Texty sa pripomienkujú, nebudeme sa k nim bližšie vyjadrovať, kým nie sú uzavreté,“ povedala hovorkyňa SaS Tatiana Tóthová. O konečnom znení rozhodne Koaličná rada, poznamenal hovorca KDH Martin Krajčovič.

Text Programového vyhlásenia vlády by mala v stredu schvaľovať vláda a 3. augusta by mala o ňom začať diskutovať národná rada.

Stredopravá koalícia chce podľa podkladov vládneho programu bojovať proti korupcii, zvyšovať transparentnosť a zlepšovať podnikateľské prostredie. „Rešpektovanie základných práv a slobôd je predpokladom budovania moderného liberálneho štátu a spravodlivej spoločnosti,“ uvádza sa tiež v podkladoch PVV.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu