Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

V Bratislave pestovali marihuanu v byte, zadržali Vietnamca

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Policajti v utorok objavili ďalší z domov, kde sa s pomocou špeciálneho vybavenia pestovala marihuana. Stovky zelených rastlín našli pri prehliadke bytu v širšom centre Bratislavy, informoval dnes novinárov hovorca krajského riaditeľstva polície František Peczár. Výrobou drogy sa podľa polície, podobne ako v starších prípadoch, zaoberal muž vietnamského pôvodu.

"Policajti zaistili niekoľko stoviek rastlín a zariadenie na ich pestovanie," povedal Peczár. Poznamenal, že rastliny sa pestovali v miestnosti za pomoci silných svietidiel. Hodnotu zadržanej drogy či počet dávok, ktoré by z nej bolo možné vyrobiť, zatiaľ neuviedol. Zaistené rastliny v súčasnosti podrobujú analýze.

Polícia zadržala jedného podozrivého, ktorý pochádza z Vietnamu. Údajný pestovateľ skončil vo väzbe, v prípade dokázania viny mu hrozí trest od štyroch do desiatich rokov.

Na Slovensku sa v poslednom období objavilo viacero prípadov nelegálneho pestovania marihuany v rodinných domoch či bytoch v réžii ľudí vietnamského pôvodu. K posledným patrí odhalenie pestovateľa vietnamského pôvodu v Piešťanoch. Polícia v dome zadržala približne 170 rastlín vhodných na zber a dve stovky malých sadeníc.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu