Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Za šesť marihuanových políčok mu hrozí 10 rokov

Zadržané drogy Zobraziť galériu (7)
Zadržané drogy

ŽILINA – Žilinská polícia odhalila v horách pri Tisovci v okrese Rimavská Sobota šesť marihuanových políčok, pestovateľovi za ne hrozí až desať rokov väzenia.

„Dvadsaťtriročný muž z Tisovca na tomto poli vysadil, pestoval, zozbieral a následne usušil rastlinu z rodu konope. Tento muž pracuje v Žiline a túto sušenú rastlinu následne prevážal do Žiliny, kde si vytvoril sieť odberateľov - užívateľov drogy, ktorým túto sušenú rastlinu následne predával,“ povedala žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Muž pestoval marihuanu od mája minulého roka na políčkach s rozmermi približne 1,5 krát 3 metre. Políčka si obrobil v horách medzi stromami na pozemku, ktorý nemá vlastníka. „Predbežná expertíza potvrdila, že ide o rastlinu z rodu konope, kde vyšla rôzna priemerná koncentrácia účinnej látky tetrahydrocanabinol (THC). Pri množstve 204,3 gramu by bolo možné urobiť z tejto zaistenej látky asi 505 jednorazových dávok,“ dodala Balogová. Doposiaľ netrestaný muž čelí obvineniu zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov, prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu