Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Väčšina klientov Karya Tour sa v utorok vráti na Slovensko

Logo CK Karya Tour
Logo CK Karya Tour

BRATISLAVA - Väčšina zo štyristo klientov krachujúcej cestovnej kancelárie (CK) Karya Tour, ktorí sú v súčasnosti stále v Turecku, sa v utorok vráti domov.

ČTK to povedala hovorkyňa Allianz-Slovenskej poisťovne Lucia Muthová, v ktorej bola cestovka poistená proti úpadku.

"V utorok zabezpečujeme dva špeciálne lety - o 11:10 a 17:40 z Turecka," uviedla Muthová. Lety zariadila spoločnosť Aeolus, pocestuje nimi 340 ľudí. Ostávajúcich približne 60 ľudí bude podľa hovorkyne poisťovne umiestnených na voľné miesta charterových letov spoločnosti Kartago Tours. "Ide o ľudí, ktorí sa nám zatiaľ neozvali, je možné, že časť z nich si už cestu späť zabezpečila sama, časť z nich zrejme chce zostať do konca plánovaného pobytu," povedala Muthová. Dovolenkárom posledné pobyty kúpené v Karya Tour končia v piatok.

Finančné problémy oznámila cestovná kancelária v piatok, zapríčinila ich vraj zlá situácia inej spoločnosti v Turecku, od ktorej zájazdy kupovala. V zahraničí zostalo asi 1100 klientov, ďalšie tisícky už napriek kúpe zájazdu na dovolenku nepocestujú. CK bola proti úpadku poistená na 550.000 eur, poisťovňa teda celkovo zákazníkom preplatí náklady do tejto sumy.

Prví dovolenkári, ktorí boli v Turecku s problémovou cestovnou kanceláriou, sa už vrátili na Slovensko v piatok a cez víkend; podľa Muthovej tieto lety plne hradila Karya Tour.

Turecká cestovná kancelária Karya Tour vznikla v roku 2008. Niektorí cestujúci priznali, že si jej služby vybrali aj vďaka výhodnej cene. Podľa informácií Slovenskej asociácie cestovných kancelárií by sa už ďalšie cestovky nemali dostať do problémov. Karya Tour totiž fungovala špeciálnym spôsobom a bola úplne závislá od partnerskej agentúry.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu