Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Krajského poslanca za SMK zabil neznámy strelec!

László Basternák
László Basternák

Aktualizované

BRATISLAVA - Poslanca Nitrianskeho samosprávneho kraja Lászlóa Basternáka (SMK) zabil podľa portálu sme.sk neznámy strelec. Niekdajšieho primátora Hurbanova našli zastreleného pred jeho domom.

Portál sa odvolal na zdroj z polície, ktorá prípad v piatok oficiálne nekomentovala. Na Basternáka neznámy muž strieľal už pred niekoľkými mesiacmi.

Basternák sa stal obeťou streľby v čase, keď bol na prechádzke so psom v Hurbanove, kde zastával funkciu hlavného kontrolóra. Portál pripomenul, že vraj asi tridsaťročný muž na neho strieľal už začiatkom marca. Guľka sa vtedy zachytila o železnú bránu. Basternák vtedy tvrdil, že útok súvisel s politikou.

V minulosti údajne dostával anonymné listy. Portál poznamenal, že v čase, keď bol Basternák primátorom Hurbanova, mu niekto hodil do domu balóniky napustené farbou. Vlani v novembri zase neznámy podpaľač podpálil rodičovský dom podpredsedníčky župy Ľubice Burdovej (Smer-SD) v Komjaticiach. Burdová to podľa sme.sk označila za vyhrážku.

Odstupujúci predseda Pál Csáky je šokovaný zo zastrelenia okresného predsedu strany v Komárne Lászlóa Basternáka, ktorého zastrelili v piatok večer pred jeho domom. „Žiaľ dnes je taký smutný deň. Včera sa stal neprijateľný prípad nášmu predsedovi v Komárne. Sme šokovaní, tým, že ho zastrelili včera večer. Každý je v šoku. Nevytvára to dobrú klímu na rokovanie kongresu,povedal dnes Csáky pred začiatkom rokovania mimoriadneho kongresu SMK v Dunajskej Strede. Basternák pôsobil aj ako poslanec Nitrianskeho samosprávneho kraja. Prvýkrát na neho strieľali už v marci, ale guľka ho vtedy nezasiahla.

SMK apeluje na orgány činné v trestnom konaní, aby dôkladne a urýchlene vyšetrili vraždu okresného predsedu strany v Komárne Lászlóa Basternáka, ktorá sa stala v piatok večer. Uviedol to v prejave predseda Republikovej rady SMK Iván Farkas na úvod mimoriadneho kongresu, ktorý sa dnes koná v Dunajskej Strede. Následne si pamiatku Basternáka delegáti uctili minútou ticha.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu