Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ďalšia havária v Dobrej Nive, kamionista neprežil

Prevrátený poľský kamión Zobraziť galériu (8)
Prevrátený poľský kamión

BANSKÁ BYSTRICA - Šokujúci pohľad sa v stredu naskytol obyvateľom Dobrej Nivy pri Zvolene. Priamo pod ich oknami sa prevrátil poľský kamión, po havárii sa z neho sypali práčky. Z neznámych príčin zišiel mimo cesty a prevrátil sa na pravý bok. Vodič (47) zahynul na mieste, jeho syna (15) previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice.

„Vodič utrpel zranenia, ktorým namieste podľahol. Jeho spolujazdca previezli do nemocnice,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková. Bližšie okolnosti nehody zatiaľ polícia vyšetruje. K prípadu prizvali viacerých súdnych znalcov a nariadili aj pitvu. „Vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy váhe nákladu, ktorý prevážal. Či a o koľko prekročil rýchlosť ešte nevieme,“ doplnila hovorkyňa.

Medzi obyvateľmi Dobrej Nivy sa však hovorilo aj o inej verzii prípadu. Otec údajne zveril šoférovanie kamióna svojmu 15-ročnému synovi. Ten zrejme nezvládol riadenie a zišiel z cesty. Svedčiť o tom majú zranenia a umiestnenie v kabíne. Otca museli vystrihávať, pretože bol zavalený pod nákladom. Haváriu neprežil. Syn údajne vyšiel zo strany vodiča a živý. „Zatiaľ nemáme takéto informácie. Ak by sa počas vyšetrovania objavili, budeme sa nimi zaoberať,“ povedala hovorkyňa Petra Vašková.

V Dobrej Nive nešlo o prvú takúto haváriu. V minulosti sa tam prevrátil kamión s mliekom a v máji tohto roku tu havaroval poľský autobus s vysokoškolákmi. Zranilo sa vtedy takmer 40 pasažierov, z toho až sedem veľmi ťažko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu