Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Prevrátil sa poľský autobus, vyše 30 zranených

Prevrátený autobus Zobraziť galériu (10)
Prevrátený autobus (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Neďaleko obce Dobrá Niva na strednom Slovensku havaroval poľský autobus. Pri nehode nikto neprišiel o život, s rôznymi zraneniami podľa hasičov vyviazlo 32 ľudí. Na mieste havárie zasahoval aj záchranársky vrtuľník.

"Autobus zišiel z cesty," povedal hovorca krajského riaditeľstva hasičov v Banskej Bystrici Miroslav Podhradský. Hasiči najprv odhadli počet zranených na 18, podvečer potvrdili 32 ošetrených cestujúcich. Niektoré médiá informovali o mierne vyššom počte zranených. Líšia sa aj údaje o počte ťažko zranených, hasiči uviedli dvoch, viaceré médiá troch.

Polícia zatiaľ žiadne informácie o nehode neposkytla. Niektoré médiá uviedli, že šofér autobusu nestihol zabrzdiť za autom, ktoré sa pred neho nečakane predradilo.

"Niekoľko kilometrov od Dobrej Nivy musel vodič poľského autobusu prudko brzdiť, pretože sa pred neho zaradilo osobné auto. Brzdenie nezvládol a prevrátil sa vedľa cesty," popísal nehodu portál Sme.sk. Portál TVnoviny.sk uviedol, že sa vodič snažil vyhnúť protiidúcemu autu. Väčšinu pasažierov tvorili podľa médií vysokoškoláci, cestovali vraj do Turecka.

Dobrá Niva leží na hlavnom cestnom ťahu z juhu stredného Slovenska do Zvolena. Podľa prvých informácií hasičov bolo v autobuse viac ako 60 cestujúcich. "Leteckí záchranári ošetrili 23-ročnú ženu z Poľska, ktorá mala vykĺbený bedrový kĺb," poznamenala hovorkyňa leteckej záchrannej služby Air Transport Europe Sylvia Galajda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu