Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Bývalá basketbalistka Kupcová dostala 14 mesiacov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Trest odňatia slobody štrnásť mesiacov nepodmienečne za neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla a za marenie výkonu úradného rozhodnutia vymeral dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 35-ročnú bývalú basketbalistku Bibianu Kupcovú z tohto mesta.

Odvolací senát tým zmiernil pôvodný verdikt prvostupňového súdu, ktorý Kupcovú poslal do väzenia na 32 mesiacov. Kupcová sa na odvolacom konaní zo zdravotných dôvodov ospravedlnila.

Bývalú basketbalistku, ktorá je medicínskou reprezentantkou istej firmy so sídlom v Bratislave, chytila policajná hliadka v septembri 2008 po polnoci jazdiť v Banskej Bystrici bez vodičského preukazu a na služobnom aute. Doklad nemala, pretože v decembri 2006 spôsobila dopravnú nehodu so smrteľnými následkami a okrem podmienečného trestu dostala i zákaz šoférovať. Vzhľadom na odobratý vodičák nesmela jazdiť ani firemným autom a služobné cesty absolvovala s prideleným vodičom. Kupcová tvrdila, že v inkriminovanú noc jazdila v krajnej núdzi a chcela zachrániť svojho priateľa, ktorý mal po požití liekov dostať alergický záchvat s možnými fatálnymi následkami.

Prvostupňový i odvolací súd Kupcovej neuverili vzhľadom na viaceré rozpory vo výpovediach basketbalistky i svedkov. Kupcová napríklad tvrdila, že autom šla z ulice Nad plážou do Rooseveltovej nemocnice, ale policajti ju zastavili v inej časti mesta. Nepovedala im, že ide po lieky pre priateľa. O liekoch nehovorila ani vodičovi, ktorý ju viezol domov z miesta policajnej kontroly.

Okresný súd uložil Kupcovej za dva trestné činy sprísnený trest 32 mesiacov nepodmienečne. Kupcová sa odvolala s tým, že okresný súd nebol objektívny. Žiadala buď spod obžaloby oslobodiť, alebo vec vrátiť na doplnenie dokazovania. Odvolací senát vinu označil za preukázanú, ale trest za neprimerane tvrdý a zmiernil ho na 14 mesiacov odňatia slobody v najľahšom väzení. Zákaz šoférovať na 30 mesiacov ponechal. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu