Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Gašparovič: Zajac klame!

Prezident chce podať trestné oznámenie na ministra zdravotníctva.
Prezident chce podať trestné oznámenie na ministra zdravotníctva.

BRATISLAVA - Prezident Gašparovič sa po prvýkrát od nástupu do funkcie rozhodol podať trestné oznámenie ako súkromná osoba. Pobúrili ho výroky ministra zdravotníctva Rudolfa Zajaca (ANO) na jeho osobu. Zajac ho totiž označil za úspešného klienta nebankového subjektu.

Konflikt medzi Zajacom a Gašparovičom vyvolala prezidentova správa o stave republiky. Tú prezident prezentoval v parlamente. Rezortu zdravotníctva v nej vyčítal uskutočnené reformy, ktoré pacientov kategorizujú na solventných a menej solventných a nepredstavujú skutočné zvyšovanie kvality zdravia občanov.

Zajacova reakcia nenechala na seba dlho čakať. Je podľa neho normálne, že prezident, ktorý je volený občanmi bude sociálnejší. Pretože sa to dobre počúva. Na tom by ešte nič nebolo. Zajac to však zaklincoval výrokom: "Slovo klient, hoci sú to klienti zdravotných poisťovní a klienti systému, sa mu nepáčilo aj preto, že, pokiaľ viem, bol úspešným klientom, napríklad BMG." To už prezident nevydržal a rozhodol sa podať trestné oznámenie.

"Prezident už podnikol kroky smerujúce k trestnému oznámeniu na pána Zajaca a oslovil svojho advokáta," potvrdil Gašparovičov hovorca Marek Trubač pre najnovšie číslo týždenníka Život. Rozhodol sa tak vraj preto, lebo to považuje za nehorázne klamstvo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu