Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rýchliky na východe už bez obmedzení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Rýchliky Železničnej spoločnosti Slovensko jazdia od dnes na východnom Slovensku podľa riadneho cestovného poriadku. Pôvodné obmedzenia pre vlaky zaviedla spoločnosť po poškodení tratí pre záplavy začiatkom mesiaca.

Pre niektoré osobné a zrýchlené vlaky výluky naďalej platia a dopravu zabezpečujú autobusy. Dnes o tom informoval hovorca spoločnosti Miloš Čikovský.

Všetky obmedzenia spoločnosť podľa Čikovského zrušila pre osem rýchlikov a zrýchlených vlakov medzi Bratislavou a východom krajiny a Zvolenom a Prešovom. Obmedzenia tak už neplatia pre rýchliky Poľana, Leier, Horehronec, Domica, Gemeran a zrýchlený vlak Bodva.

Úplná oprava všetkých tratí však ešte nebola dokončená. Obmedzenia preto naďalej platia pre časť osobných a zrýchlených vlakov premávajúcich medzi Košicami a Prešovom, Lipanmi a Košicami, Kysakom a Prešovom či Plavečom a Košicami.

Trate na východnom Slovensku poškodili záplavy, ktoré krajinu postihli najmä tento mesiac. Niektoré úseky podmyli rozvodnené rieky, ďalšie zas poškodili zosuvy pôdy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu