Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Záplavy zastavili vlaky, vo Fiľakove zalialo stanicu

Počasie skomplikovalo aj železničnú dopravu
Počasie skomplikovalo aj železničnú dopravu

KOŠICE - Záplavy po silných dažďoch obmedzili železničnú dopravu na viacerých tratiach na východnom a strednom Slovensku.

Vlaky nepremávajú pre zosuvy pôdy napríklad medzi Gelnicou a Prakovcami, trasu sa počas dňa nepodarilo spriechodniť, informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavliková.

Uzavretý ostal aj úsek Jesenské - Rimavská Sobota či Bardejov - Raslavice. Voda zaplavila tiež stanicu vo Fiľakove, vlaky odklonili na trať vedúcu na okraji mesta. Medzi Poltárom a Zlatnom uviazol osobný vlak v bahne.

Pre záplavy, ktoré po intenzívnych dažďoch v krátkom čase opäť postihli Slovensko, museli evakuovať stovky ľudí. Voda zaplavila domy a cesty, spôsobila miestne zosuvy pôdy, vysoké hladiny riek zas ohrozujú stabilitu hrádzí. Škody vznikli aj poľnohospodárom.

Postihli záplavy alebo víchrice vaše mesto alebo obec? Boli ste pri tom a podarilo sa vám ich zachytiť unikátne okamihy? Pošlite nám FOTO alebo VIDEO s krátkym popisom udalosti na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu