Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Šaľa zrejme bez nemocnice, prevádzkovateľ končí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŠAĽA - Šaľa zrejme príde o svoju nemocnicu. Jej prevádzkovateľ, organizácia Forlife, za ktorou stojí spoločnosť Agel SK ovládaná českým podnikateľom Tomášom Chrenekom, totiž ohlásila koniec činnosti v zariadení. Informovala o tom dnes hovorkyňa organizácie Andrea Haščíková.

Odborníci sa opakovane zhodli na tom, že na Slovensku je viac nemocníc než pacienti nevyhnutne potrebujú, napríklad v roku 2008 zaniklo lôžkové zariadenie v Novej Bani.

Nemocnica v Šali liečila podľa hovorkyne už len na oddelení dlhodobo chorých, kde bolo k dispozícii zhruba 30 lôžok. Zariadenie hospodárilo s dlhmi vo výške takmer 1,2 milióna eur a prišlo o značnú časť príjmov zo zdravotných poisťovní. "Nakoľko trend hospodárenia je dlhodobo nepriaznivý a ani v strednodobom horizonte sa lepší vývoj nedá očakávať, vedenie spoločnosti bolo nútené pristúpiť k uvedenému rozhodnutiu," uviedla Haščíková.

O prácu asi príde 65 ľudí, ďalší zamestnanci dostanú šancu pracovať v nemocnici v Komárne, ktorú tiež prevádzkuje Forlife. Podľa Haščíkovej by úplnému zániku nemocnice mohlo zabrániť, ak by o jej prevádzku prejavila záujem iná spoločnosť.

Na Slovensku pôsobí viac než šesťdesiat nemocníc a ďalšie desiatky špecializovaných ústavov a liečební. Mnohé lôžkové zariadenia dlhodobo zápasia s dlhmi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu