Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obvinili Dubničana, ktorý postrelil päť ľudí

Dubničan, ktorý postrelil päť ľudí
Dubničan, ktorý postrelil päť ľudí

TRENČÍN - Policajti obvinili muža, ktorý v Dubnici nad Váhom postrelil v nedeľu najmenej päť ľudí. Za ublíženie na zdraví a výtržníctvo mu súd v prípade preukázania viny môže vymerať až 12 rokov väzenia. Informovala o tom dnes hovorkyňa krajského riaditeľstva polície v Trenčíne Katarína Hlaváčová.

Dubničan vraj začal po hádke strieľať na skupinku ľudí, ktorá chcela zobrať z jeho dvora autobatérie do zberu. Medzi zranenými bolo i 13-ročné dievča a o rok starší chlapec. Postrelení utrpeli poranenia hlavy, nôh, brucha či sedacieho svalu. Liečenie by podľa závažností zranení malo trvať od desiatich dní do štyroch mesiacov.

"Majiteľ domu poslal osoby, ktoré chceli zobrať z dvora autobatérie do zberu, preč. Následne vybehol s legálne držanou poloautomatickou krátkou guľovou zbraňou. Bez varovania začal strieľať medzi osoby pred domom, pričom vystrelil najmenej päťkrát a zasiahol najmenej päť osôb," spresnila Hlaváčová.

Polícia násilníka zadržala. Podľa Hlaváčovej podajú návrh na jeho väzobné stíhanie.

V marci sa strieľalo i v neďalekej Novej Dubnici. Postreleného hospitalizovali, dvaja útočníci sa ho údajne nesnažili usmrtiť, ale vystrašiť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu