Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pri rozdeľovaní pomoci napadli starostu aj policajtov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE - Obyvatelia obce Jurské zaútočili v sobotu po rozdávaní humanitárnej pomoci po povodniach motykami, sekerami či kameňmi na políciu. Informovala o tom prešovská krajská policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová. Podľa internetového portálu Sme.sk zasahovalo na mieste asi osem desiatok policajtov.

Príčinou konfliktu bola podľa Fečovej snaha o predvedenie muža, ktorý pri rozdávaní stravy asi o 19:00 napadol starostu. "Pri predvádzaní už rozvášnení Rómovia zaútočili nielen na starostu ale aj policajtov," zhrnula hovorkyňa. Do obce preto nasadili ďalšie posily.

Celkovo policajti zadržali 12 útočníkov. Vyšetrovateľ už obvinil muža, ktorý napadol starostu, z útoku na verejného činiteľa a výtržníctva.

Starosta sa podľa Sme.sk snažil brániť rabovaniu balíčkov pre obyvateľov. Obec ostala odkázaná na pomoc po ničivých povodniach, ktoré ju odrezali od okolia. V upl

ynulých dňoch nasadila polícia do služby stovky príslušníkov, ktorí majú v postihnutých regiónoch okrem iného zabrániť rabovaniu. Vykrádanie domov, ktoré museli majiteľa opustiť pre povodne, polícia podľa skorších informácií nezaznamenala. Médiá upozornili na prípad v Nitre, kde ľudia pristihli muža, ktorý z hrádze kradol vrecia s pieskom. Podarilo sa mu ujsť.

Postihli záplavy alebo víchrice vaše mesto alebo obec? Boli ste pri tom a podarilo sa vám ich zachytiť unikátne okamihy? Pošlite nám FOTO alebo VIDEO s krátkym popisom udalosti na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu