Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dunaj sa vylieva na pravý breh

Zvýšená hladina Dunaja v Bratislave Zobraziť galériu (19)
Zvýšená hladina Dunaja v Bratislave

BRATISLAVA - Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu hladina Dunaja dosiahla v sobotu v dopoludňajších hodinách v Bratislave 831 cm a v oblasti Devín 806 cm.

Nábrežie na pravom brehu Dunaja v Bratislave medzi Novým mostom a Starým mostom je takmer celé zaliate. Pod vodou sa nachádzajú lavičky ako aj chodníky. Dunaj podľa SHMÚ momentálne kulminuje a už by nemal ďalej stúpať.

Priestor na ľavej staromestskej strane Dunaja je zaplavený v oblasti parkoviska pri Starom moste, komplikovaný prístup je aj k štvrti Eurovea.

Dunaj stúpa v Štúrove aj v Komárne. V Štúrove dosiahla o 12:00 hladina rieky 659 centimetrov, ešte má rezervu zhruba 140 centimetrov. V meste nedávno postavili protipovodňový múr, ktorý teraz nájde využitie. V Komárne Dunaj o 12:00 dosiahol 727 centimetrov a naďalej stúpa. Situácia je zatiaľ pod kontrolou.

„Zahradzujeme otvory v povodňovom betónovom múre okolo mesta. Ešte k nám priteká voda z Bratislavy, pokles očakávame v nedeľu alebo v pondelok,“ informoval Juraj Fekete zo Správy vnútorných vôd Komárno. Hladina Dunaja sa zvyšuje v Devíne, ďalšia voda priteká z Váhu. V Komárne je na Dunaji zatiaľ druhý stupeň povodňovej aktivity, aj keď hodnoty už zodpovedajú tretiemu stupňu. Tretí stupeň je vyhlásený na čerpacích staniciach Nová osada a Viničné. Problémy spôsobujú vnútorné vody z kanálovej siete. Zaliate sú veľké plochy polí, vodu priebežne odčerpávajú. Obyvatelia zatiaľ záplavy nehlásia. V časti Komárna Nová stráž hrozí evakuácia domovu dôchodcov, zatiaľ sa čaká na vývoj situácie.

Postihli záplavy alebo víchrice vaše mesto alebo obec? Boli ste pri tom a podarilo sa vám ich zachytiť unikátne okamihy? Pošlite nám FOTO alebo VIDEO s krátkym popisom udalosti na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.



Zvýšená hladina Dunaja - jún 2010
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu