Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Za podvod pri kúpe auta dostal Bechara dva roky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Bratislavský krajský súd dnes potvrdil podnikateľovi libanonského pôvodu Tarekovi Becharovi trest na dva roky s podmienečným odkladom na 2,5 roka. Potrestal ho tak za podvod pri kúpe auta. Informoval o tom dnes hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak. Súd potvrdil skoršie rozhodnutie Okresného súdu Bratislava III.

Bechara podľa obžaloby spôsobil českej spoločnosti Restaurace u sedmi andělů škodu 2,16 milióna Sk (podľa vtedajšieho kurzu necelých 55.955 eur). Nezaplatil totiž za auto, ktoré vzápätí predal, a neskoro začal splácať úver. Za podvod mu pôvodne súd trestným rozkazom vymeral trojročné väzenie. Trest mu zmiernil vlani vo februári po tom, čo počas pojednávania poslal väčšinu sumy - 32.000 eur poškodenej českej spoločnosti.

Bratislavský krajský súd naopak Becharu minulý rok v marci právoplatne oslobodil spod obžaloby z podvodu v hodnote asi 66.388 eur na slovenskom obchodníkovi so zbraňami Petina International. Nepreukázalo sa totiž, že chcel firmu podviesť.

Bechara, ktorého zatkla česká polícia koncom januára v Českých Budějoviciach, je údajne zapletený do viacerých prípadov aj v Česku. Českobudějovický súd mu vlani vymeral šesťročné väzenie za podvod. Podľa českej polície Bechara tiež patrí do skupiny ľudí, ktorí v roku 2002 uniesli otca miliardára na úteku Radovana Krejčířa. Údajne od neho požadovali splatenie dlhov jeho syna, pri únose však Lambert Krejčíř zomrel.

Libanonec, ktorý má slovenské občianstvo, prišiel do bývalého Československa za komunizmu ako študent, prvýkrát ho zatkli v Česku v roku 1999 pre podozrenia z podvodu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu