Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Na podvodníka Becharu vydajú zatykač aj na Slovensku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Po kontroverznom podnikateľovi Tarekovi Becharovi (40) začnú po Česku pátrať aj na Slovensku. Bechara dnes totiž neprišiel na bratislavský krajský súd, ktorý rozhodol, že na neho vydá zatykač. Becharu hľadajú od polovice decembra aj v Česku, kde je údajne zapletený do viacerých závažných prípadov.

Pred mesiacom mu českobudějovický súd vymeral šesťročné väzenie za podvod. Pre obžalobu z podvodu mal podnikateľ libanonského pôvodu stáť aj dnes pred bratislavským súdom, keďže podľa prokuratúry nezaplatil za auto, ktoré vzápätí predal. Bechara sa odvolal, firmu vraj nepodviedol. Pred súd sa však obhájiť neprišiel a jeho advokát tvrdil, že na neho stratil kontakt. "Neviem, kde sa obžalovaný zdržuje," povedal senátu Roman Balco. Naposledy mu vraj Bechara volal z českého telefónneho čísla. Zdržiavať sa však môže aj na Slovensku, kde si založil rodinu. Podľa advokáta Bechara nemal dôvod neprísť pred súd, keďže v prípade dostal len podmienečný trest.

Pôvodne mu okresný súd trestným rozkazom vymeral trojročné väzenie. Trest mu na dva roky väzenia s podmienečným odkladom na 2,5 roka zmiernil vlani vo februári po tom, čo počas pojednávania poslal väčšinu sumy - 32.000 eur poškodenej českej spoločnosti Restaurace u sedmi andělů. "Mám obavy o jeho život a zdravie," tvrdil dnes advokát. Bechara sám v minulosti tvrdil, že mu hrozí nebezpečie, keďže v Česku svedčí proti ujdenému podnikateľovi Radovanovi Krejčířovi. Pred tamojšími súdmi totiž popísal, ako Krejčíř zorganizoval únos istého podnikateľa, ktorý ma vraj dlžil peniaze. Za to milionára na úteku čaká sedem rokov väzenia. Bechara sa zase podľa českej polície podieľal na únose Krejčířovho otca.

Bechara v Česku i na Slovensku figuruje v podobných prípadoch. Naposledy ho v polovici decembra minulého roku Krajský súd v Českých Budějoviciach potrestal, lebo si podľa neho v rokoch 1994 až 1997 nabral množstvo úverov, ktoré nesplácal. Naopak bratislavský krajský súd Becharu minulý rok v marci právoplatne oslobodil spod obžaloby z podvodu v hodnote asi 66.388 eur na slovenskom obchodníkovi so zbraňami Petina International. Nepreukázalo sa totiž, že chcel firmu podviesť.

Libanonec prišiel do bývalého Československa za komunizmu ako študent, prvýkrát ho zatkli v Česku v roku 1999 pre podozrenia z podvodu. Slovenská polícia ho zase zadržala na žiadosť českých súdov koncom roka 2006.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu