Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Sú rozhodnutí zablokovať cestu

Dopravná situácia v Liptovských Matiašovciach je pre obyvateľov neúnosná.
Dopravná situácia v Liptovských Matiašovciach je pre obyvateľov neúnosná.

LIPTOVSKÉ MATIAŠOVCE - Jediné cestné spojenie medzi Oravou a horným Liptovom zrejme od júla zahradia nespokojní obyvatelia Liptovských Matiašoviec (okr. L. Mikuláš). Od začiatku turistickej sezóny plánujú postaviť na ceste závoru.

Už niekoľko rokov žiadajú, aby u nich vybudovali cestný obchvat. Zatiaľ bezvýsledne. "Cesta cez Matiašovce je veľmi frekventovaná a na II. triedu úzka. Niekde je široká iba 5 metrov a navyše popri nej chýbajú chodníky," hovorí starosta Ján Jaňák. "Odkedy začal stúpať záujem Poliakov o Liptov, predovšetkým o kúpaliská v Bešeňovej a aquapark pri Liptovskom Mikuláši, situácia je neúnosná. Najmä cez sezónu prejdú cez našu obec stovky áut, a veľkou rýchlosťou. Policajti, ktorí to sledujú, vyberú na pokutách za dve hodiny aj 150-tisíc korún. Preto plánujeme postaviť spomínanú zábranu, aby sme prinútili kompetentných tento problém riešiť."

Starosta potvrdil, že sú nespokojní s prístupom Žilinského samosprávneho kraja, ktorý cestu spravuje a odmieta zatiaľ začať s výstavbou obchvatu, ktorý by mal merať necelé tri kilometre. "Stál by možno až 100 miliónov korún. Tie však zatiaľ nemáme," povedala jeho hovorkyňa Marika Gajdošíková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu