Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Rakúšania odmietli piť, domáci im poškodil autá

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRENČÍN – Podmienka a náhrada škody je trestom pre Jozefa Šillera (53) z Nitrianskeho Pravna v okrese Prievidza, ktorý sa vyvŕšil na autách rakúskych poľovníkov. Rozhodol o tom Krajský súd v Trenčíne. Poľovníci vycestovali na poľovačku na hornú Nitru a ubytovali sa u Šillera doma.

Podľa výpovede poškodeného ubytovateľ svojich hostí očakával v silnom alkoholickom opojení a keď si odmietli s ním vypiť, tak im po česky vynadal a poškodil ich autá. Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Skutok sa stal ešte 16. novembra 2006 v nočných hodinách. Šiller mal deň predtým 50. narodeniny. Podľa súdu poškodil dve autá s rakúskymi evidenčnými číslami. Na Land Roveri preliačil dvere, poprehýbal značku a preliačil pravý podbeh vozidla. Na Škode Octavii odtrhol spätné zrkadlo, tabuľku s evidenčným číslom a preliačil dvere. Na autách spôsobil škodu za takmer 1 830 eur. Poškodené bolo ešte jedno auto, no chýbal dôkaz, že by mal aj to na svedomí Šiller.

Tarabus uviedol, že Šiller svoju vinu na hlavnom pojednávaní poprel. Krajský súd mu však neuveril a zamietol jeho odvolanie. Právoplatným sa tak stal rozsudok, podľa ktorého sa muž dopustil prečinu poškodzovania cudzej veci. Súd mu uložil päťmesačný trest s odkladom na skúšobnú lehotu 18 mesiacov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu