Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Váh uväznil rybárov aj s autami!

Hasiči odviedli rybárov do bezpečia
Hasiči odviedli rybárov do bezpečia

PIEŠŤANY/MADUNICE – Sedem ľudí so štyrmi osobnými autami uviazlo pri drahovskom kanáli v katastri Maduníc, keď sa popoludní rýchlo zodvihla hladina Váhu.

Rybári zostali na malom ostrovčeku za vodou, ktorej hĺbka dosiahla asi pol metra. Ďalšiemu rybárovi odrezala voda cestu v Drahovciach.

Ako uviedla pre piestanskytyzden.sk Tatiana Knapová z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave: „V krátkom časovom úseku sa zdvihla hladina vody medzi riekou Váh a drahovským kanálom, kde sa nachádzali osoby s autami. Zostali na vzniknutom ostrovčeku za vodou, ktorej hĺbka dosahovala 30 – 50 cm.“

Piešťanskí hasiči v gumákoch a ochranných plávajúcich vestách uviazali o strom laná a vyviedli rybárov do bezpečia. Drahšie rybárske náradie previezli na člne. Autá upevnili, aby ich neodniesla voda.

Na vytiahnutie vozidiel z vody prišla hasičom na pomoc armáda – vojaci zo seredského útvaru, ktorí použili pásový transportný samochod s nájazdovými lyžinami.

Voda, ktorá zaplavila cestu, uväznila aj rybára pri kanáli v Drahovciach. „Osoba s autom už nestačila opustiť ostrovček a vodič sa bál prejsť, aby nezišiel mimo cestu a nezapadol,“ doplnila Knapová. „Pri príjazde príslušníkov HaZZ z Piešťan s technikou už bolo auto odtiahnuté iným vozidlom na súš do bezpečia.“

Hladina Váhu v Piešťanoch



Váh uväznil rybárov aj s autami!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu