Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hladina Kysuce klesá, rieka Orava naďalej stúpa

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŽILINA – Na rieke Orave je vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity, hladina Oravy v Tvrdošíne stúpla za uplynulých 24 hodín o 140 centimetrov a dosahuje už takmer päť metrov.

V Dolnom Kubíne zasahuje lezecká skupina hasičov a vojaci, na pilieroch pešieho mosta v centre mesta sa vytvárajú nánosy konárov a kmeňov stromov. „Primátor Dolného Kubína si vyžiadal pomoc, lebo sa zvýšila hladina Oravy a na Kolonádnom moste sa začali zachytávať konáre a stromy, čo bránilo plynulému prietoku vody popod tento most. Priepustnosť mosta zabezpečujú hasiči spolu s príslušníkmi armády Slovenskej republiky, ktorým hasiči poskytli technickú pomoc vo forme potrebného náradia,“ uviedla hovorkyňa žilinského krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Miroslava Ondrichová.

Armáda pomáha hasičom aj pri odčerpávaní vody zo zatápanej čistiarne odpadových vôd v Nižnej nad Oravou. Povodňové práce v Liskovej na Liptove už ukončili, viac ako 30 hodín tam hasiči odčerpávali vodu z desiatok zatopených pivníc rodinných domov a pieskovali vrecia, pomocou ktorých sa snažili zabrániť ďalšiemu zatápaniu. Hladina rieky Kysuca, na ktorej bol ešte popoludní vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity, od 14-tej hodiny klesá, v Čadci sa odvtedy znížila o tridsať centimetrov a platí tam už druhý stupeň povodňovej aktivity.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu