Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Použili bankomat v Novom Meste, peniaze skončili v Afrike

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA – Okolo desiatky klientov z Nového Mesta nad Váhom prišlo o svoje peniaze na účte. Neoprávnené prevody pritom mali smerovať až do Južnej Afriky. Banka potvrdila, že došlo zrejme k zoskimovaniu kariet. Prípadom, ktorý sa stal v sobotu, sa zaoberajú trenčianski policajti. Tí už dostali trestné oznámenie vo veci neoprávneného výberu z účtu.

„Na polícii sme sa dozvedeli, že na bankomate, z ktorého sme vyberali peniaze musela byť nainštalovaná čítačka kariet, možno i mikrokamera, ktorá nasnímala naše údaje. Povedali nám, že týchto prípadov bolo už niekoľko,“ povedal pre Topky jeden z poškodených. Všetci postihnutí klienti mali použiť bankomaty v Novom Meste nad Váhom.

„Sedemnásteho mája prijala polícia trestné oznámenie v súvislosti s podozrením na neoprávnený výber z účtu,“ uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Katarína Hlaváčová. V jednom prípade podľa nej išlo o sumu 356 eur. „Poškodená si dala svoj účet zablokovať,“ dodala. Polícia k prípadu neuviedla žiadne ďalšie podrobnosti.

„V sobotu poobede sme dostali tri sms notifikácie, že z nášho účtu nám boli poslané sumy peňazí do Južnej Afriky,“ vyjadril sa poškodený, ktorý nechce byť menovaný. Celú vec ihneď oznámil banke.

Pracovníci Dexia banky mu mali oznámiť, že okradnutých klientov je okolo desať. „Jednanie banky však bolo ústretové a prisľúbili nám, že vzniknutú situáciu budú riešiť k našej spokojnosti,“ povedal.

Chcel by apelovať na ľudí, aby boli pri vyberaní peňazí z bankomatu opatrní. „Nech sa pozrú, či nie je na bankomate nejaké podozrivé zariadenie, napríklad čítačka,“ zdôraznil. Rovnako vyzýva banky, aby z času na čas upozornili klientov na toto nebezpečenstvo.

"Išlo o zneužitie platobných kariet, ktoré boli pravdepodobne "zoskimované" na niektorých bankomatoch. Banka podnikla všetky potrebné kroky, aby zamedzila ďalším prípadom," reagovala Mária Horváthová z Dexia banky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu