Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Košickom kraji vyhlásili mimoriadnu situáciu

Zatopená ulica SNP v Trebišove Zobraziť galériu (5)
Zatopená ulica SNP v Trebišove

KOŠICE – Krízový štáb Obvodného úradu Košice vyhlásil dnes mimoriadnu situáciu pre celé územie Košického kraja. Krízový štáb zvolal prednosta Obvodného úradu Košice s pôsobnosťou pre celý kraj Peter Derevjaník na základe návrhu Krajského úradu životného prostredia.

Ako informovala vedúca odboru obvodného úradu Edita Vojtová, členovia krízového štábu a prizvaní odborníci zhodnotili aktuálny stav a očakávaný vývoj na tokoch a vodných nádržiach v Košickom kraji.

„Krajský krízový štáb na základe požiadavky Krízového štábu Obvodného úradu v Trebišove vyriešil zvýšenú potrebu lôžok pre evakuovaných obyvateľov, iné okresy doteraz požiadavky na pomoc nepredložili a opatrenia zabezpečujú vlastnými prostriedkami,“ informovala Vojtová.

Podmienky v obciach postihnutých povodňami si vyžiadali najmä zabezpečenie dostatku pitnej vody, ktorú cisternami dodáva Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a zabezpečenie poriadku a ochrany osôb a majetku v prípade evakuácie. Krízový štáb uložil starostom obcí zabezpečiť náhradné zásobovanie obyvateľstva pitnou vodou.

V Košickom kraji vyhlásili
Zobraziť galériu (5)


Postihli záplavy alebo víchrice vaše mesto alebo obec? Boli ste pri tom a podarilo sa vám ich zachytiť unikátne okamihy? Pošlite nám FOTO alebo VIDEO s krátkym popisom udalosti na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu