Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Košický tínedžer hrozil školám: Zabijem deti aj učiteľky!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/KOŠICE – V sobotu okolo 18:10 zaslal viacerým školám na Slovensku (medzi nimi aj ŽS na Trebišovskej, Staničnej a Mládežníckej ulici v Košiciach) e-mail s výhražným textom „Vo Vašej škole dňa 4. mája 2010 o 12.00 vybuchne bomba a zabijem aj všetky deti a aj učiteľky, lebo učiteľky sú jedne veľké svine a môžete podať na mňa aj trestné oznámenie a nebojím sa ničoho. Dole Vám uvádzam môj skutočný kontakt ........ a nebojím sa trestného oznámenia.“

Ako uviedla polícia, spomínané školy prehľadal psovod so psom na vyhľadávanie výbušnín, nič však nenašiel.

Podľa doterajších zistení polície uvedená e-mailová adresa patrila mentálne ťažko zdravotne postihnutému chlapcovi z Košíc, ktorú mu zriadil jeho kamarát Miroslav (17) z Košíc. Tento sa priznal, že správy z uvedenej adresy zaslal, ale žiadne výbušné systémy nikde neuložil. Policajti v byte zaistili dva počítače. Keďže pravdepodobne ide tiež o psychicky chorú osobu, jeho obvinenie bude závisieť na vyjadrení znalca z odboru psychiatrie, uviedla policajná hovorkyňa.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin šírenia poplašnej správy (trestná sadzba jeden až päť rokov, v prípade mladistvej osoby znížená na polovicu). Informovala o tom kopšická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu