Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na stavbe v Banskej Bystrici narazili na bombu!

Pri stavbe našli bombu z 2. svetovej vojny. Zobraziť galériu (13)
Pri stavbe našli bombu z 2. svetovej vojny.

BANSKÁ BYSTRICA - Pri výstavbe nových domov treba byť v Banskej Bystrici mimoriadne opatrný. Presvedčili sa o tom robotníci, ktorí v lokalite Graniar narazili na delostreleckú mínu z druhej svetovej vojny.

O veľkom šťastí môže hovoriť bagrista a ďalší robotníci, ktorí dnes pracovali na výstavbe rodinných domov v banskobystrickej časti Graniar. Počas výkopových prác lyžicou bagra zachytili železný predmet. Keď sa pozreli bližšie zistili, že ide o delostrelecký granát. „Stavbári okamžite zavolali políciu. Náš pyrotechnik prikázal okolie nálezu ohradiť a muníciu zaistil na zneškodnenie,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Väčšina munície pochádzajúcej z druhej svetovej vojny je stále funkčná. Nebezpečenstvo je znásobené tým, že počas dlhých rokov došlo k jej skorodovaniu a najmenšia manipulácia môže aktivovať spúšťací systém.

Banskobystrickí pyrotechnici mali plné ruky práce počas celého dňa. Okrem Banskej Bystrice zasahovali aj v Brezne a Žarnovici. Najviac nálezov je práve na jar, keď sa po celom Slovensku začína stavbárska sezóna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu