Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Zadržali viacnásobného lupiča a sexuálneho násilníka

BRATISLAVA/ŽILINA - Policajti zadržali 17-ročného Radoslava K., žiaka Špeciálnej základnej školy v Žiline, ktorému dokázali tri lúpežné prepadnutia spojené aj so sexuálnym napadnutím.

Podľa zástupkyne žilinského policajného hovorcu Jany Balogovej, v pondelok na ulici Kragujevskej v Žiline prepadol 45-ročnú ženu. Neuspokojil sa však len s jej taškou, svoju obeť začal obchytkávať na intímnych miestach, roztrhol jej dokonca zips na nohaviciach.

Plány mu však prekazil náhodný okoloidúci a mladík utiekol. Žene spôsobil päťtisícovú škodu a skončila s drobnými poraneniami hlavy s doposiaľ neurčenou dobou liečenia. Mladého muža nakoniec krátko po čine policajti zadržali a vyšetrovateľ ho obvinil z lúpeže a pokusu znásilnenia, spracoval aj návrh na jeho vzatie do väzby.

Radoslav však lúpil aj koncom apríla, keď prepadol 20-ročnú ženu, ktorú sa pokúsil znásilniť. Mladá žena však nestratila duchaprítomnosť a povedala páchateľovi, že je tehotná. Radoslava to na chvíľku zaskočilo, sexu sa však odmietol vzdať a žiadal od nej orálny styk. Mladá žena však začala kričať a sexuálny maniak sa dal na útek. Chlapec jej stihol ukradnúť mobil a platobnú kartu, dievčina jeho útok prežila len s drobnými zraneniami.

Radoslav lúpil aj 4. júna v Žiline, kde za asistencie ďalších dvoch mládencov prepadli 18-ročné dievča. Svoju obeť zhodili na zem a vytrhli jej kabelku, páchatelia ušli a spôsobili jej škodu 2 500 korún. Dievča musel ošetriť lekár. Ako dodala Balogová, v takýchto prípadoch hrozí páchateľom až desaťročný pobyt za mrežami, v prípade mladistvých sa trest znižuje na polovicu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu