Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Súd prijal žalobu na Loyku za falšovanie listiny Špeciálneho súdu

Tobiáš Loyka
Tobiáš Loyka

KOŠICE - Okresný súd v Poprade dnes prijal obžalobu na kontroverzného podnikateľa Tobiáša Loyku za falšovanie listiny bývalého Špeciálneho súdu. Proces s Loykom, ktorý pred iným súdom čelí obžalobe z objednania vrážd štyroch ľudí, sa začne v septembri.

Loykovi v prípade dokázania viny hrozí väzenie na tri až desať rokov. Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

Loyku zadržala polícia v júni 2007, keď chcel údajne pomocou falošných dokumentov previesť peniaze zo zablokovaného účtu jedného z ľudí doživotne odsúdených za vraždy v prípade skrachovanej Devín banky. Podľa polície šlo o 62.000 eur. Medzi falošnými dokladmi bola aj pozmenená listina Špeciálneho súdu.

Vlani v máji popradský súd obžalobu odmietol. Tvrdil, že prokuratúra počas vyšetrovania prípadu porušila právo podnikateľa na obhajobu. Prokuratúra sa voči verdiktu odvolala a Krajský súd v Prešove nariadil nižšiemu súdu vo veci konať.

Známy podnikateľ Loyka čelí pred bratislavským okresným súdom obžalobe za údajné objednanie vrážd štyroch ľudí. Podľa prokuratúry si atentáty, z ktorých sa ani jeden neuskutočnil, objednal pre spory o lukratívne rašelinisko na Orave.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu