Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Gelnický okres bude mať jednu benzínku

GELNICA - Motoristi v Gelnickom okrese zúria. Onedlho pravdepodobne prídu o dve benzínky a na rozsiahle územie tak zostane len jedna! Tá by mala byť v Jaklovciach. Ak sa hrozba Slovnaftu naplní a zatvorí ekologicky nevyhovujúce čerpačky v Gelnici a Nálepkove, v okresnom sídle stratia aj poslednú možnosť tankovať.

"Bola by to totálna likvidácia, hotové nešťastie a neférový krok. Kategoricky som proti zrušeniu čerpačky," vraví prekvapená primátorka Gelnice Anna Nemčíková. Úvahám Slovnaftu o zavretí púmp však prikladá veľkú váhu. Pred dvoma rokmi totiž prišli o benzínku tejto spoločnosti aj v neďalekom Smolníku a miestni podnikatelia doteraz nadávajú.

V regióne s vysokou nezamestnanosťou totiž vodiči nemajú na výber: Slovnaft diktuje podmienky na trhu, pričom liter benzínu ponúka aj o tri koruny drahšie ako v Košiciach! "Na ďalšiu absenciu čerpačky by jednoducho doplatili všetci ľudia v okrese," dodala primátorka.

Hovorkyňa Slovnaftu Kristína Félová potvrdila, že ani jedna z ich dvoch čerpačiek v tomto regióne nevyhovuje súčasným prísnym ekologickým požiadavkám. "Najmä v oblasti ochrany vôd a ovzdušia. Potrubia a nádrže musia byť dvojplášťové," povedala Félová. Preto sa v Gelnici rozhodli vybudovať novú stanicu, no termín neuviedla. V Nálepkove Slovnaft analyzuje situáciu a v krátkom čase prijme rozhodnutie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu